Verschil in Hygiëne tussen een papieren handdoek en een katoenen handdoek.

Verschil in Hygiëne tussen een papieren handdoek en een katoenen handdoek.

Wat is nou het verschil in hygiëne tussen de ouderwetse katoenen handdoek en de papieren handdoek? In deze blog geven wij een uitgebreide uitleg. En wist jij hóe onhygiënisch die elektrische handdrogers zijn die je nog altijd op veel openbare toiletten ziet hangen? Het zal je verbazen!

Zijn papieren handdoeken hygiënischer dan reguliere katoen handdoeken?

In deze periode is het heel belangrijk om goed je handen te wassen. Op deze manier zorg je ervoor dat de bacteriën verdwijnen. Alleen je handen wassen met zeep zorgt niet voor de optimale hygiëne. Wist je dat het drogen van je handen het belangrijkste is? In deze blog vergelijken wij de papieren handdoeken met de reguliere katoenen handdoeken. Daarnaast delen wij ook wat informatie over elektrische handdrogers. Lees je mee?

Welke manier van handen drogen is het meest hygiënisch?

Je kunt op allerlei verschillende manieren je handen drogen. Maar uit onderzoek is gebleken dat je handen het beste kunt drogen met een papieren handdoek. Hierdoor blijven de bacteriën aan de vezels plakken en daarnaast gooi je de papieren doek gelijk in de afvalbak. Ook zorgt het voor maar liefst 76% minder bacteriën op je handen.

 

Een textiele rol daarentegen zorgt voor een afname van de bacteriën met 4,4%. Daarnaast is het ook mogelijk dat jij met je gewassen handen in een vieze doek grijpt van de voorganger. Dat wil je juist voorkomen toch?

 

Wist jij dit van elektrische handdrogers?

In verschillende ruimtes kom je ook wel eens elektrische handdrogers tegen, maar die zijn niet zo hygiënisch als je denkt. Handdrogers zorgen namelijk voor een toename van de bacteriën met 194%. Een andere variant de “jet air handdroger” zorgt voor een toename van 42%. Dit komt voornamelijk omdat de luchtdrogers de bacteriën in de lucht verspreiden doordat ze zo hard blazen. Soms worden ze wel 2 meter de lucht in geblazen.

 

Hoe TipTop producten over hygiëne denkt..

Wij vinden hygiëne erg belangrijk. Daarom bieden wij ook TipTop producten aan die daarbij kunnen helpen. Om jou zo goed mogelijk te helpen halen wij gratis je luchtdroger weg en vervangen we deze voor een papieren dispenser.

Wil je toch liever een toilet of keuken inrichten? Dat is ook mogelijk bij TipTop. Denk bijvoorbeeld aan de volgende producten: dispensers, afvalbakken en desinfectie dispensers. Wij doen alles voor een schone en hygiënische wereld. Neem gerust een kijkje in onze webshop en als er vragen zijn kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Manage cookies