Kies je voor milieubewust én de beste prijs, of niet? Mergo TPE handschoen vs. Nitril.

Kies je voor milieubewust én de beste prijs, of niet? Mergo TPE handschoen vs. Nitril.

Als je de keuze hebt tussen een milieubewust product met een scherpe prijs en een duurder product dat belastend is voor het milieu, waar kies jij dan voor? Beide type handschoenen zijn prettig om mee te werken en voor dezelfde doelen in te zetten. Dan is de keuze toch makkelijk gemaakt?

Wat zijn TPE handschoenen?

Om schoon en hygiënisch te kunnen werken is het verstandig om handschoenen te dragen. Er zijn verschillende soorten wegwerp handschoenen op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld nitril en TPE, thermoplastische elastomeer, handschoenen. Maar wat zijn nu TPE handschoenen? En wat is het verschil tussen nitril en TPE?

Hoe gebruik je TPE handschoenen?

Veel wegwerp handschoenen die tegenwoordig worden gebruikt zijn gemaakt van nitril. Handschoenen die gemaakt zijn van TPE kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als handschoenen die zijn gemaakt van nitril. TPE handschoenen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken in de zorg, schoonmaak of in de voedselindustrie. De TPE handschoenen zijn namelijk medisch gecertificeerd. Handschoenen van TPE geven evenveel bescherming tegen bacteriën, virussen en ziektekiemen, als handschoenen van nitril.

Deze handschoenen zijn voor eenmalig gebruik. Na gebruik dienen de TPE handschoenen weggegooid te worden. Dit geldt voor alle wegwerp handschoenen.

Waar zijn TPE handschoenen van gemaakt?

Handschoenen van TPE zijn in tegenstelling tot andere wegwerp handschoenen, bijvoorbeeld nitril, biologisch afbreekbaar. Dit maakt TPE handschoenen een verantwoorde keuze, producten die eenmalig gebruikt kunnen worden geven een hoop afval. Doordat de TPE handschoenen biologisch afbreekbaar zijn kan het afval tot een minimum worden beperkt.

Ondanks dat de TPE handschoenen biologisch afbreekbaar zijn doet dit niet af aan de kwaliteit van de handschoenen. TPE handschoenen zijn net zo stevig als handschoenen die van ander materiaal zijn gemaakt en ook erg elastisch.

Wat betekenen de keurmerken die TPE handschoenen heeft?

De TPE handschoenen hebben een aantal keurmerken. Maar wat houden deze keurmerken nu eigenlijk allemaal in? Om een keurmerk te krijgen wordt er getest op een aantal dingen. Per keurmerk wordt er iets anders getest. Hieronder een kort overzicht waarop de TPE handschoenen zijn goed gekeurd.

EN455:

  • Afwezigheid van gaten, de handschoenen zijn water- en luchtdicht.
  • Fysieke eigenschappen, de maatvoering, dikte, rek- en treksterkte.
  • Getest op aanwezigheid van schadelijke stoffen.
  • Getest op houdbaarheid periode.

EN374:

  • Bescherming tegen micro-organismen.
  • Getest op bescherming tegen chemicaliën.

De TPE handschoenen beschikken ook over een Dekra rapport. Dekra heeft de handschoenen goed gekeurd.

Hoe TipTop producten over TPE handschoenen denkt….

Wij van TipTop producten zijn er wel over uit! Wij verkiezen de TPE handschoenen boven handschoenen van materialen zoals nitril. De eigenschappen die TPE handschoenen bieden zijn gelijk of zelfs beter dan handschoenen gemaakt van nitril. TPE handschoenen hebben wat ons betreft twee voordelen vergeleken met handschoenen van nitril. TPE handschoenen zijn biologisch afbreekbaar én zijn verkrijgbaar tegen een lagere prijs.

Dan is de keuze toch makkelijk gemaakt?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Manage cookies